Valg av turtelt

Vi har et solid utvalg turtelt som dekker de aller flestes behov. Vårt mål er å fremskaffe turtelt i topp kvalitet til fornuftige priser, derfor har vi valgt å gå utenom en del kjente varemerker for å ungå fordyrende mellomledd.

Det finnes i hovedsak 2 typer turtelt. Kuppeltelt og tunneltelt.

Kuppeltelt er for deg som er opptatt av optimal beskyttelse mot vær og vind, og hvis du skal på tur til mer utsatte steder. De aller fleste ekspedisjonstelt er kuppeltelt. Fordelen med en del kuppeltelt er at de også er selvstående hvilket er fordelaktig når man ikke har muligheter til å forankre med plugger.

Tunneltelt har ofte noe lavere vekt og bedre plass i fortelt. De har en noe bedre plassutnyttelse. Tunneltelt fungerer helt fint under de fleste forhold.

Et telt skal være enkelt å sette opp, ha nødvendige lufteåpninger og selvfølgelig sørge for at det holder deg tørr og beskyttet mot vær og vind.

Vekt er viktig å tenke på når du skal velge turtelt. Skal du på lengre tur hvor vekt og plass er avgjørende, må du velge et telt med så lav vekt som mulig. Om du er på kanotur kan du ta deg råd til et tyngre telt med mer comfor.

I de fleste tilfeller har du ikke behov for å velge det aller letteste teltet. Telt i sjiktet 2-4kg avhengig av størrelse fungerer utmerker til de fleste turer. Hos oss finner du uansett telt i høy kvalitet med lav vekt til overkommelige priser