Velg riktig turbukse for sesongen

Når du skal velge turbukse er det noen detaljer som er viktige å tenke på. I de fleste tilfeller kan man bruke en turbukse gjennom flere sesonger. Velger du en turbukse som har ventilasjonsåpninger som kan lukkes og åpnes med glidelås, kan du enkelt regulere temperaturen ut ifra aktivitetsnivå. Det gjør at buksen får et mye større bruksområde enn en bukse uten ventilasjonsåpninger. En god turbukse bør også ha romslige lommer, justering i bunn på buksebein og lissekrok(boothook). Det er også viktig at buksen har en passform som sørger for at du har full bevegelsesfrihet under alle bevegelser, samtidig som at den har en relativt smal passform slik at buksen ikke hekter eller blir unødvendig tung.

Under normale forhold går man ikke ute når det regner. Derfor bør man i de aller fleste tilfeller velge en turbukse som ikke er 100% vanntett. Gode pusteegenskaper er absolutt å foretrekke så lenge det ikke regner. Det er bedre å ha med et lett regnsett i sekken som man enkelt kan tre utenpå hvis det skulle begynne å regne.

Vinter: Vinterstid kan det være greit å bruke en bukse som er vanntett hvis man skal gå i dyp snø, men da bør buksen ha store ventilasjonsåpninger slik at man får luftet godt under høy aktivitet. Det går også fint å bruke en vannavstøtende turbukse med et par gamasjer som forhindrer at buksebeina blir bløte ved bevegelse i snø. Ikke velg en isolert bukse så sant du ikke skal holde deg mest i ro. Ved høy aktivitet så vil du bli klam og svett i en bukse som er isolert. Det er bedre å bygge lag på lag etter 3-lagsprinsippet. De fleste turbukse kan også brukes med et tynt lag med ull slik at de kan benyttes i kaldere vær.

Sommer: Sommerstid ønsker man enten en turbukse med gode ventilasjonsåpninger i normal tykkelse, eller en bukse i meget tynt stoff som puster ekstemt godt og som er hurtigtørkene. Er det over 20 grader så foretrekkes shorts.

Mange turbukser kan brukes på tvers av de forskjellige sesonger. Men et godt tips og ta med seg er om man ønsker optimale pusteegenskaper, isfall velger man ikke en vanntett turbukse, men en bukse med ventilasjonsåpninger som er relativt vindtett og vannavsøttende.

Vårt utvalg av turbukser dekker de fleste behov, og de har mange smarte detaljer som gjør at de kan brukes til en rekke aktiviteter, og som gjør at de kan brukes nesten hele året rundt. Flere av buksene er sammensatt av 2 forskjellige materialer for å sikre best mulig slitestyrke og fleksibilitet.

Du kan lese mer om egenskapene til hver modell inne på produktsidene.